Salade van verse groente

  • 100 gram radijsjes
  • 1 rode paprika
  • 2 grote tomaten 
  • 2 kleine komkommers
  • 1 kleine rode ui gepeld
  • 2 eetlepels verse gehakte koriander
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen (voor rasp & 2 eetlepels sap)
  • 1,5 eetlepel sherryazijn of andere azijn
  • 1 teentje knoflook, fijn geperst
  • zout & peper

Bereiding:

  1. ​Snijd de komkommer, tomaten, radijs en ui in kleine blokjes. Doe ze in een kom en voeg koriander en peterselie toe. Hussel door elkaar.
  2. ​Maak een dressing van 5 eetlepels olijfolie met citroensap en -rasp, sherryazijn, knoflook en suiker.
  3. ​Breng op smaak met zout en peper en giet over de salade. Meng alles goed door elkaar.
Print Friendly, PDF & Email