Coquilles op scharreleisalade met ham, paparikacoulis en sesamkrokant.

 4 personen

Ingrediënten:

  • 8 coquilles                               
  • 1 eidooierC:UsersMarianne BarthPictureskerstmenu 2015IMG_0632 (2).JPG
  • 2 rode paprika’s                      
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 dl room                                
  • 4 scharreleieren
  • klontje roomboter              
  • 1 el creme fraiche
  • scheutje dragonazijn               
  • 1 el mayonaise
  • olijfolie
  • 2 loempiavellen                        
  • bieslook
  • Scheutje truffelolie                
  • boter/geklaard
  • 4 plakjes rauwe of parmaham

Bereiding:

Paparikacoulis:

  1. verwarm de oven voor op 220° en leg de halve paprika’s(bolle kant boven) ongeveer 30 minuten in de oven totdat ze zwart zijn.
  2. Haal het velletje eraf, snijd het vruchtvlees in stukken en maal ze met de room, boter, dragonazijn, olijfolie en wat zout tot een gladde coulis.

Sesamkrokant:

  1. temper de oven naar 180°. Smeer de loempiavellen in met de eierdooier en bestrooi ze met de sesamzaadjes.
  2. Snijd de vellen in dunne reepjes en bak ze 10 min. in de oven.

Scharreleisalade:

  1. kook de eieren hard en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Voeg de crème fraîche toe met de mayonaise, fijngesneden bieslook, truffelolie en breng de salade op smaak met zout en peper.
  3. Bewaar op kamertemperatuur.

Coquilles:

  1. bak de coquilles heel kort (30 seconden) om en om in geklaarde boter en bestrooi met peper en zout.

Presentatie:

  1. maak op ieder bord twee kleine rondjes scharreleisalade.
  2. Leg op ieder rondje een coquille en een stengel sesamkrokant.
  3. Leg tussen de rondjes een plakje opgerolde ham.
  4. Garneer af met een takje kervel en druppel streepsgewijs wat paprikacoulis eromheen. (eventueel met een doseerflesje).

 

Print Friendly, PDF & Email