Appel met blauwe kaas en vijgen

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 appels met rode schil
  • 3 dl witte wijn
  • 4 el honing
  • 4 verse vijgen, rijp
  • 150 gr blauwe kaas (Roquefort of Danish blue)
  • 100 gr notenmelange

Diversen:

  • appelboor

Bereiding:

  1. Boor met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd ze in dunne plakken (ongeveer 3 mm)
  2. Breng de wijn met de honing aan de kook.
  3. Leg de appelplakken erin en kook zachtjes (ongeveer 4-5 minuten)
  4. Schep de appelplakken op een plat bord en laat het stoofvocht inkoken tot een stroop.
  5. Snijd de vijgen kruislings in of verdeel ze in parten.
  6. Verdeel de plakjes appel over de borden.
  7. Haal de partjes vijg door de siroop en verdeel de blauwe kaas erover (verkruimelen)
  8. Strooi tot slot fijngehakte noten erover.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie