amandelgaletten met rood fruit, lavendelroom en parelsuiker

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 10 gr, gesmolen boter
  • 7,5 gram bloem
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 500 gram aardbeien
  • 1 bakje frambozen
  • rode en/of blauwe bessen
  • 15 gr, parelsuiker
  • 25 gram lavendel
  • 1 dl, likeur
  • 1/2 citroen
  • Voor de galetten: 50 gr, amandelschaafsel
  • 50 gr, suiker
  • 50 gr, eiwit

Voorbereiding

  1. Laat de lavendel een half uur in de room trekken en zeef het er daarna uit.
  2. Maak het fruit schoon, zorg wel dar er geen water aan het fruit blijft hangen, dus volledig droog deppen
  3. klop de room met de suiker stijf
  4. meng nu voorzichtig het fruit en de parelsuiker door de gezoete slagroom
  5. leg wat fruit apart voor garnering van het bord
  6. zet alles in de koelkast
  7. maak de galetten: klop het eiwit los. Meng amandelen, de suiker, de bloem met elkaar en roer dan door het eiwit. Voeg de gesmolten boter als laatste toe. Beboter een bakplaat/of bakpapier. Druk nu met een vork het deeg in rondjes van ongeveer 10 cm. doorsnee en zo dun als mogelijk op de plaat
  8. Oven voorverwarmen op 175 graden. De koekjes bakken , maar deze wel in de gaten houden, tot ze mooi bruin zijn. Uit de oven nemen en snel met een paletmes de koekjes van de plaat halen en op de werkbank leggen. De koekjes zijn in het begin slap maar worden al snel krokant.
  9. Pureer aardbeien/frambozen en sap van 1/2 citroen en de likeur

Bereiding

  1. bord opmaken.
  2. de lavendelroom, steek 2 amandelgaletten klem zodat deze rechtop blijven staan
  3. daar omheem wat van de saus
  4. garneren met vers rood fruit
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie