Aioli, soezenbeslag, gevulde eieren

Aioli

  • 2 eidooiers
  • 1 liter zonnebloemolie
  • Zout, peper
  • kippenbouillonpoeder
  • 1/2 citroen
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels lauw water
  1. Zorg ervoor dat de dooiers en de olie op kamertemperatuur zijn. Dit is erg belangrijk.
  2. Eidooiers los kloppen en een klein beetje olie toevoegen. Hierna de fijne teentjes knoflook erbij doen.
  3. Weer een beetje oIie toevoegen. Dan de eetlepels water bij de massa doen. Hierdoor kun je grotere delen olie toevoegen. ls de aoili te dik dan kun je er nog wat water bij doen. Hierna de smaakstoffen erdoor doen en in de koelkast zetten. Maak de aioli in een ronde kom (makkelijker) en zorg ervoor dat deze vetvrij is.

Soezenbeslag

  • 1 dl. Water
  • 1 dl. Melk
  • 100 gr. Boter
  • 100 gr. Bloem
  • 4 grote of 5 kleine eieren
  1. Water, melk en boter langzaam aan de kook brengen. Hierna de bloem toevoegen en net zolang blijven roeren met een houten lepel totdat zich een bol vormt, en de massa Ioslaat van de bodem.
  2. Hierna de pan van het vuur nemen, en even 10 minuten laten afkoelen, alvorens een voor een de eieren toe te voegen. Pas het volgende ei toevoegen als het andere geheel is opgenomen. Gebruik nooit een garde.
  3. Beslag in een spuitzak doen zonder mondstuk en kleine beetjes beslag op een matje spuiten.
  4. Voor grote soezen natuurlijk grotere porties spuiten. Ongeveer 20 a 25 minuten in een heteluchtoven van 170 graden afbakken. Zijn de soezen aan de bovenkant nog nat, dan zijn ze nog niet klaar.
  5. Van dit beslag kun je alles maken.Moorkoppen, kleine gevulde soesjes met slagroom, hartige soesjes, soesjes gevuld met roomkaas en zalm voor de bittergarnituur , eclairs met bananen mousse.

Gevulde eieren

  • 30 eieren
  • 250 gr. Boter (bona)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Zout
  • kippenbouillonpoeder,
  • peterselie of komkommer en rode paprika.

Eieren hard koken, koud spoelen, pellen en de dooier verwijderen. Snijd de eieren doormidden met behulp van een naaigaren.

Dooier door de zeef drukken en vermengen met de ingrediënten. Op smaak brengen en de eieren opspuiten en afgarneren.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie