Advocadosoep met pistachenoten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 grote rijpe avocado’s
  • 270 ml koud water
  • sap van een ½ citroen
  • ½ teentje knoflook, fijn gehakt
  • 1 el gehakt ui
  • 1 tl honing
  • 1 el gepelde pistachenoten
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • zeezout en zwarte peper
  1. Schil en ontpit de avocado’s en doe ze in een blender met de overige ingrediënten, behalve de pistachenoten en de olijfolie.
  2. Voeg zout en peper naar smaak toe en draai het geheel tot een dikke, romige soep. (Je kunt alles ook in een diepe kom doen en pureren met de staafmixer.)
  3. Proef en breng de soep zo nodig op smaak. Als je hem te dik vindt, kun je nog een beetje koud water toevoegen.
  4. Serveer de soep op kamertemperatuur of bewaar hem – maximaal 1 dag – in de koelkast, afgedekt met huishoudfolie. Door de folie op de soep te drukken, voorkom je dat hij verkleurt. Zodra je soep wilt serveren, hak je de pistachenoten grof. Schenk de soep in theekopjes, sprenkel de extra vergine olijfolie erover en bestrooi met de gehakte pistachenoten.
Print Friendly, PDF & Email