Advocaat

  • 12 eieren
  • 250 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 330 ml brandewijn
  • kookthermometer
  1. Klop in een ruime (metalen) kom de eieren met de suiker en de vanillesuiker met de mixer glad. Klop de brandewijn erdoor.
  2. Hang de kom in een pan met bijna kokend water. Zorg ervoor dat de schaal het water net niet raakt. Hang een kookthermometer in de kom. Zet de mixer in het eimengsel en verhit het eimengsel al kloppend met de mixer op de laagste stand tot het mengsel dik is en de thermometer 85 graden aangeeft. Nooit laten koken dan gaat de advocaat schiften.
  3. Neem, zodra de massa dik genoeg is, de kom uit het warme waterbad en zet hem in een bak met koud water. Blijf nu met de mixer op laagste stand nog ca. 5 minuten kloppen, zodat de advocaat niet kan gaan schiften. Laat de advocaat nog verder afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast. Serveer de advocaat nog dezelfde dag in kleine glaasjes of coupes, eventueel met slagroom, en geef er een lepeltje bij. Of gebruik het in een dessert.
Print Friendly, PDF & Email