Aardappelpannekoekjes variaties

  • Aardappelen
  • zout
  • peper
  • eieren
  • room
  • zalm
  • sla
  1. Aardappelen schillen, wassen en drogen. Hierna de aardappelen fijn raspen. De massa op smaak maken met zout, peper, eieren en een beetje room. Zorg dat het geheel niet te nat wordt.
  2. Bak nu in een koekenpan een grote pannenkoek op Iaag vuur. Dit moet langzaam, want de aardappel moet garen. Bak beide kanten mooi bruin.
  3. Voor een voorgerecht een mooie ronde vorm nemen en uit steken Mooi bekleden met zalm en sla.
  4. De zalm mag koud, maar de pannenkoek zou ik iets verwarmen.
  5. Voor bittergarnituur kleine rondjes uitsteken en ook met zalm bedekken.
    Voor de vegetariërs is dit ook een mooi gerecht. Gebakken champignons erop, bedekken met brie en even onder de gril.
    Gebakken ui en paprika met kaas, en even in de oven of onder de gril.
    Insmeren met pesto, bedekken met dunne plukjes tomaat en garneren met coburger ham. Even in de oven en klaar.
  6. Alle denkbare combinaties zijn mogelijk. Met of zonder vlees.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie