Lentesalade met taartje van geitenkaas

Een recept voor 4 personen.

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 4 plakken zachte geitenkaas van 50 gram
  • Allerlei sla van wat voor handen is b.v. Snij, rode pluksla, jong bietenblad
  • Radijsjes, lente-uitjes, bieslook, citroenmelisse

Voor de dressing:

  • 1½ el natuurazijn
  • scheutje balsamico
  • 4 el olijfolie extra virgine
  • fijngesneden bieslook
  • vloeibare honing
  • schepje piccalilly
  • versgemalen peper en zout.
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd met behulp van een schoteltje rondjes uit de plakjes deeg. Leg op elk rondje een plak geitenkaas en vouw het deeg langs de rand van de kaas omhoog. Nog wat honing en peper over de kaas.
  2. Bak de taartjes op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven 15-20 min goudbruin en gaar.
  3. Klop de azijn met de honing, olie enz. naar smaak tot een dressing.
  4. Meng de slasoorten met de helft van de dressing en verdeel de salade over de borden. Zet de taartjes erop en druppel de rest erover.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie