Traag gegaard varkensvlees uit Mexico

5 personen

  • 150 ml sinaasappelsap
  • 2 mespunten oregano (gedroogd)
  • 2 mespunten komijn (gemalen)
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 180 g achiotepasta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kg varkensrollade (van de schouder)
  • 2 mespunten zout
  • 1 ui
  • 2 rode uien
  • 1 Habanerochilli’s
  • 3 eetlepels limoensap
  • 6 tarwetortilla’s

Voorbereiden

(10 minuten)

  1. Meng sinaasappelsap, oregano, komijn, ciderazijn, achiotepasta en de olijfolie in een kom.
  2. Draai er met de staafmixer een gladde massa van.
  3. Prik het vlees meermalen met een puntig mes in om te bevorderen dat de marinade diep doordringt.
  4. Bestrooi met peper en zout.
  5. Bekleed een braadslee met groot stuk aluminiumfolie. Leg het vlees in het midden en vouw de folie een beetje naar binnen.
  6. Giet de marinade over.
  7. Hak de ui grof. Strooi de ui over het vlees.

Bereiden

(2 uur)

  1. Verwarm de oven tot 200 graden Celsius.
  2. Vouw de folie over het vlees zodat een pakket ontstaat, en verzegel de randen goed; er mag in de oven geen stoom of vloeistof ontsnappen.
  3. Marineer minstens 30 minuten.
  4. Braad het vlees 1,5 uur.
  5. Hak de rode ui fijn.
  6. Haal de pitjes uit de chiIli’s en hak de rest fijn. Roer er de ui door en voeg het limoensap en wat zout toe.
  7. Haal het gare vlees uit de oven en laat het 20 minuten rusten.
  8. Wikkel de tortiIIa’s in natgemaakt en uitgeknepen bakpapier en laat deze tot het vlees klaar is in de oven.
  9. Verwijder de touwtjes rondom het vlees en snijd het in dikke plakken.
Print Friendly, PDF & Email