Guacamole met tortillachips

6 personen

  • 3 avocado s
  • 2 tomaten
  • 1 ui middelgroot
  • 1 bos koriander
  • 1 citroen
  • Zout
  • tortillachips

Voorbereiden

(15 minuten)

  1. Vul een pan met water en breng het aan de kook. Neem een mes en snijd een kruis in de onderkant van elke tomaat.
  2. Leg de tomaten in het kokend water en Iaat ze 10 seconden Iiggen.
  3. Leg de tomaten met een schuimspaan in ijswater en laat ze ongeveer 2 minuten afkoelen.
  4. Trek de schil van de koude tomaten.
  5. Halveer de tomaten, schep de pitjes uit en snijd het vruchtvlees in heel smalle reepjes, snijd die in blokjes.
  6. Haal de blaadjes van de korianderstengels en hak ze fijn.
  7. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit.
  8. Schep het vruchtvlees eruit.
  9. Pureer de avocado met een garde, vork of staafmixer.
  10. Hak de uien fijn.

Bereiden

(5 minuten)

  1. Doe de tomaten, de uien en het korianderblad bij de avocado’s
  2. Roer het citroensap door en voeg zout toe.
  3. Geef de guacamole met tortillachips
Print Friendly, PDF & Email