Romige pasta met erwten, munt en prosciutto

4 personen

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 300ml slagroom
  • 50 gr parmezaanse kaas (extra als je nog wat over de pasta wil strooien)
  • 400 gr kleine schelp- vormige pasta (gnocchi sardi)
  • 240 gr doperwten (diepvries)
  • 2 el fijngehakte muntblaadjes
  • 4 plakken prosciutto

Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de ui en knoflook. Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper. Breng tegen de kook aan, draai vuur laag en laat 3-5 min al roerend inkoken, tot de saus is ingedikt. Roer de parmezaan er door en neem van het vuur.

Rooster de Prosciutto knapperig in 5 min in de oven op 200 C, uitlekken op keukenpapier.

Kook ondertussen de pasta beetgaar met zout, giet af , bewaar 125ml kookwater. Blancheer de erwten in kokend water met zout tot ze zacht zijn. Pureer de helft van de erwten.

Voeg door het roommengsel de erwtenpuree en verdun eventueel met wat achtergehouden kookwater en spatel door de pasta. Voeg tot slot de gehakte munt met en de rest van de hele erwten toe aan de pasta. Bestrooi met parmezaan , munt en prosciutto en vers gemalen zwarte peper

Wijnadvies

  • Caliterra Reserva Carmenère, een rode droge wijn uit Chili, 2010
  • Quinta dos Roques Tinto, een rode droge wijn uit Portugal, 2007

 

 

Print Friendly, PDF & Email