Passie voor appel

4 personen

Appelcakejes

  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • 2 appels (Granny Smith)
  • silicone vormpje

Gemarineerde appel

  • 2 appels (Granny Smith)
  • 40 gr poedersuiker
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 tl citroensap

Passiecoulis

  • 10 passievruchten
  • 100 gram  fruitsap/appelsap
  • 50 gram poedersuiker

Appelroom

  • 50 gr suiker
  • 1 citroen/sap
  • 1 vanillestokje
  • 2 zoete appels
  • 2 ½  dl slagroom

Passiemeringue

  • 100 gram eiwit
  • 200 gram poedersuiker
  • 50 gram passievruchtencoullis

Appelcakejes

  1. gebruik een vorm met kleine holtes
  2. snijd de appels (geschild) in een fijne brunoise
  3. klop voor de cakejes de zachte boter heel luchtig met de suiker. Voeg de eieren één voor één toe.
  4. Zeef de bloem erboven en spatel dit door het mengsel. Spatel de appelblokjes erdoor en verdeel het over kleine ingevette (silicone)  vormpjes. Bak ze in de oven (180° C) tot ze mooi bruin zien en gaar zijn (± 15-20 min)
  5. Je hebt ± 2-4 cakejes p.p. nodig: 2-3 ernaast en de overige cakejes snijd je fijn om in het glas te doen.

 Gemarineerde appel

  1. snijd de appel in een iets grovere brunoise en meng alle ingrediënten door elkaar; laat dit staan tot het moment van serveren  (pas op’t bruin worden, dus afdekken).

Passiecoulis

  1. haal voor de passievruchtencoulis het sap en de pitjes uit de passievruchten (apart houden) en meng het sap met de suiker.

Appelroom

  1. Verwarm voor de appelroom de suiker, limoensap en vanille met de appels (grotere brunoise). Breng dit aan de kook en laat het met het deksel op de pan van het vuur 10 min staan. Pureer met de
  2. staafmixer en laat t volledig afkoelen (evt. in koud water). Klop de
  3. room op (stijf) en meng de appelpuree erdoor (misschien heb je niet alle slagroom nodig)

Passiemeringue

  1. klop voor de meringue het eiwit stijf en voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker toe. Spatel de passievruchtencoulis door het eiwit.  De meringue blijft vloeibaar (indien nodig dan aanvullen met appelsap) en hoeft dus niet in de oven.

Serveren

  1. maak het gerecht zoals aangegeven op het plaatje en doe wat van de passievruchten pitjes erop

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie