Rode-wijnsaus

4 personen

  • 2 sjalotten
  • 1 el boter
  • 4dl volle rode wijn
  • ½  pot vleesfond
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 100 gram boter (ijskoud)
  1. Pel de sjalot en snipper heel fijn.  In een wijde pan sjalot ± 5 minuten fruiten. Knoflook tijm en laurier door de sjalot scheppen.
  2. fond en wijn in de pan schenken en aan de kook brengen. Saus op een matig vuur in 15-20 min tot de helft laten inkoken.
  3. Ingekookte saus door een fijne zeef schenken. Saus opnieuw verhitten tot het kookpunt en op smaak brengen met peper en zout.  IJskoude boter in klontjes snijden. Pan van het vuur nemen. Boterklontjes in gedeeltes met de garde door de saus kloppen zodat de saus bindt. Saus via de au bain-marie-methode warmhouden, maar niet meer laten koken
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie