Crostini

  • 5 sneetjes brood
  • 5 gr olijfolie
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • zout
  • peper
  • 50 gr boter
  • 25 gr melk
  • citroenschil
  • 5 plakken geitenkaas/belegen
  • 5 schone haringen
  • 25 gr zeekraal
  • kwastje
  • zaagmes
  • mixer

CROSTINI

  1. snijd de kosten van het brood en de sneetjes in tweeën
  2. meng de olie met de kruiden en de fijn gewreven knoflook; besmeer de beide kanten van het brood hiermee
  3. bak het brood ongeveer 20 min krokant in een oven van 150° C
  4. verwarm de boter licht en klop het met de mixer tot een crème.
  5. Voeg tijdens het kloppen in 3gedeeltes de melk toe en blijf kloppen tot het luchtig  is. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp
  6. de koude crostini’s bestrijken met de citroenboter en hierop een
  7. plakje geitenkaas leggen. Daarop een stuk haring (± ½ )  leggen en
  8. daar weer  bovenop een toefje zeekraal

CITROENBOTER

  1. verwarm de boter licht en klop het met de mixer tot een crème.
  2. Voeg tijdens het kloppen in 3gedeeltes de melk toe en blijf kloppen tot het luchtig  is. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp

AFWERKING

  1. de koude crostini’s bestrijken met de citroenboter en hierop een
  2. plakje geitenkaas leggen. Daarop een stuk haring (± ½ )  leggen en
  3. daar weer  bovenop een toefje zeekraal

OPMERKING

dit recept is voor 10 stuks

Print Friendly, PDF & Email