Gebakken filet van zeewolf gelakt met appelstroop en sesamzaad geserveerd op pasta met rivierkreeftjes en een champagnesaus

4 personen

  • 4 stuks zeewolf filet (à 75 gram)
  • Olie
  • Peper zout
  • appelstroop
  • sesamzaad
  • 4 nestjes tagliatelle
  • 100 gr rivierkreeftjes

Voor de champagnesaus:

  • 50g boter
  • 50g bloem
  • 300ml visbouillon
  • 200ml slagroom
  • 200ml Champagne
  • Bieslook
  • peper en zout

Bereiding

  1. Smelt voor de Champagnesaus de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat de roux al roerend 5 minuten pruttelen en giet in gedeelten de visbouillon erbij. Laat de saus op laag vuur 10 minuten koken.
  2. Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom en de Champagne door de saus en breng haar op smaak met peper en zout. Voeg fijn gesneden bieslook toe.
  3. Bestrooi de zeewolffilets met wat peper en zout. Bak ze in wat olie heel even om en om. Verwarm de appelstroop zodat deze dunner wordt. Lak de filets met de appelstroop en doe er wat sesamzaad op. Leg ze weg
  4. Kook de tagliatelle met wat zout gaar, giet af en doe de rivierkreeftjes erdoor.
  5. Leg de zeewolffilets onder de grill. Leg midden op een bord de tagliatelle met de rivierkreefjes.

Opmaak

Schenk de champagnesaus erover.leg boven op de tagliatelle de zeewolffilets.

Print Friendly, PDF & Email