Zwart-Witte Puddinkjes

6 personen

Donkere chocolade vulling

  • 75 gram pure chocolade (60-70 %) fijn gehakt
  • 75 cl slagroom

Bisuit met witte chocolade

  • 100 gram witte chocolade (fijn gehakt)
  • 175 gram boter, (op kamer temperatuur)
  • 150 gram fijn kristalsuiker
  • 3 grote eieren (los geklopt)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout
  • ½ theelepel vanille extract
  • 4 eetlepel melk
  • 6 kleine puddingvormpjes 7½ cm doorsnee
  1. Maak de pure chocoladevulling minstens een uur voor dat u het gebak maakt. (deze vulling kunt u maximaal een week in de koelkast bewaren). Doe de chocolade in een vuurvaste schaal, zet deze op een pan met net niet kokend water(zorg ervoor dat de bodem van de schaal het water net niet raakt) en laat de chocolade smelten. Roer af en toe tot de massa glad is. Neem de schaal van de pan, roer de room door de chocolade en giet hem in de ingevette ijsblokjesvorm om er 6 ‘blokjes’van te maken. Vries ze minstens een uur in.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Doe nu de witte chocolade (als u het biscuitgebak gaat maken) in een vuurvaste schaal, zet deze op een pan met net niet kokend water ( zorg dat de bodem het water net niet raakt) en laat de chocolade smelten. Roer af en toe tot de massa glad is. Neem de schaal van de pan en laat de inhoud afkoelen.
  4. Doe boter in een mengkom en klop dit met een houten lepel of een elektrische mixer romig, voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Klop er als de masa bleek en luchtig is steeds een eetlepel van het eimengsel bij; klop steeds goed. Spatel het bakmeel en het zout met een metalen lepel door de botermassa, gevolgd door de gesmolten chocolade, vanille-extract en zoveel melk dat het beslag stevig is en in stukken van de omhoog gehouden lepel valt. Vul de voorbereide vormjes tot halverwege met het beslag. Leg in elk vormpje een puur chocolade blokje en vul de vormpjes nu driekwart af met beslag.
  5. Zet de vormjes in een braadslee en dek ze losjes af met ingevet aluminiumfolie. Bak ze in circa 25 minuten in de oven tot ze net stevig aanvoelen. Ga met een mes met een glad lemmet rondom tussen de vormpjes en het gebak en stort ze voorzichtig op kleine borden. Dien op met de gepocheerde rabarber en slagroom (of caramelsaus).
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie