Aardappelen met salie

voor 8 personen

  • 2 kleine bollen verse knoflook
  • ca 80 gram gezouten boter
  • 8 takjes verse salie
  • 24 kleine nieuwe aardappelen in de schil
  • fleur de sel
  1. Snijd de knoflookbollen ieder in 4 stukken.
  2. Verwarm de gezouten boter in een gietijzeren braadpan op heel zacht vuur.
  3. Laat de salieblaadjes hierin even warm worden. Voeg de knoflook toe. Laat dit ong. 15 tot 20 min op een heel laag vuur stoven. Let op niet bruin laten worden.
  4. Borstel intussen de aardappelen en kook ze op een laag vuur in gezouten water.
  5. Giet ze af en doe ze bij de salie en knoflook. Draai het vuur iets hoger en bak de schil van de aardappelen goudbruin en de blaadjes salie knapperig.
  6. Bestrooi met een snufje fleur de sel en serveer dit bij het (parelhoen)
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie