Dragon hoender

voor 8 personen

  • 2 biologische kippen op parelhoenders door de helft of 8 poten of kipfilets.
  • Zout, peper
  • 2 uien
  • boter om in te bakken (vloeibare boter voor braden)
  • 2 el bloem
  • 150 ml droge witte wijn, sherry of vermout (Noilly Prat)
  • 400 ml bouillon
  • 4 takjes dragon
  • 1 bekertje crème fraîche
  1. Wrijf de kip in met zout en peper. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de kip rondom aan.
  2. Neem de kip uit de pan en voeg de uisnippers aan de pan toe en fruit ze zacht.
  3. Bestrooi de ui in de pan met de bloem en laat 1 min. al roerend meegaren. Schenk dan, roerend de wijn of vermout en de bouillon in de pan tot een gladde licht gebonden saus.
  4. Leg dan de kip in een ovenschaal. Neem de blaadjes van de takjes dragon, vouw de takjes tot een knoop en leg deze tussen de kip en schenk de saus over de kip.
  5. Laat de kip in de oven  zachtjes gaar stoven. Hak de dragon blaadjes grof. Neem op het laatst de takjes dragon uit de pan en voeg de helft van de blaadjes toe. Proef en voeg eventueel nog extra wijn of bouillon toe. Strooi de rest van de dragon voor het serveren van de kip.
  6. Voor het afmaken van de saus 4 flinke el crème fraîche erdoor roeren.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie