Paprika tapenade

Dit recept is voor 24 personen

  • 7 grote puntpaprika (kan ook uit pot)
  • 230 gram zwarte uitgelekte olijven zonder pit
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 110 ml olijfolie
  • peper en zout uit de molen naar smaak
  1. Paprika’s ontvellen door ze zwart te branden, gasvlam of brander, in smalle reepjes snijden en dan in fijne blokjes (voorzichtig i.v.m. structuur)
  2. Knoflook hakken en overgieten met olijfolie van 90 ?C, oregano erbij en minimaal 10 min. laten staan. Zeven voor gebruik.
  3. Olijven hakken in de keukenmachine.
  4. Alle vaste ingrediënten voorzichtig door elkaar scheppen en tot gewenste dikte de olie erdoor mengen. Op smaak brengen met peper en zout (mag goed op smaak!!). Serveer dit op een snee goed schuin gesneden stokbrood(bruin) of in een in  vieren of zessen (hangt van de maat af) gesneden geroosterd pitabroodje.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie