Steak Tartare Bokkedoorns

4 personen

Steak tartare:

  • 400 g ossenhaas (uit het dikke middenstuk)
  • 1 eidooier
  • 75 g augurken, fijngesneden
  • 40 g sjalotten, schoongemaakt en fijngesneden
  • 25 g kappertjes, uitgelekt en fijngesneden
  • Worchestershire-saus
  • Tabasco
  • 12 stukjes (2 cm) gepocheerde kreeftenstaart
  • 4 Langoustines, gebakken
  • 4 stuks zeeuwse oesters, 5/0-6/0
  • 25 g diverse slasoorten en kruiden
  • 4 zoute ansjovisfilets
  • 1 tl kappertjes, uitgelekt(garnering)
  • 1 kleine ui, in ringen gesneden
  • 1 augurk, in de lengte dun gesneden
  • zout

Oestercrème:

  • 2 dl Bulgaarse yoghurt
  • 0,5 dl vollemelk
  • 1 el oestersaus
  • 1 zeeuwse oester 5/0-6/0
  • 1 tl limoenzeste
  • versgemalen peper

Voorbereiding

  1. Snijd het vlees met een zeer scherp mes met de hand heel fijn. Meng de eidooier erdoor en roer er dan met een vork de augurk, sjalot en kappertjes door. Breng op smaak met Worchestershire-saus, tabasco en zout.
  2. Pureer alle ingrediënten voor de oestercrème in een keukenmachine en wrijf dit vervolgens door een fijne zeef.
  3. Bak de Langoustines

Bereiding

  1. Modelleer de klassieke steak tartare in een mooie baan over het bord. Dresseer de stukjes gepocheerde kreeft, de gebakken langoustines en de oester om de steak tartare heen. Steek de verschillende slasoorten en de kruiden in de steak tartare. Garneer het geheel af met een opgerolde anchovisfilet, een paar kappertjes, ui en de dungesneden augurk. Verdeel de oestercrème decoratief over de borden en serveer.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie