Trio van lentesoepen

4 personen

Spinaziecappucinosoep met gorgonzola

  • 15 g boter
  • 200 g panklare spinazie
  • 250 ml kippenbouillon ( 3/4 tablet)
  • 100 ml melk
  • 50 g Gorgonzola, (verkruimeld)
  • 100 ml slagroom
  • 2 el Parmezaanse kaas (versgeraspt)
  • Staafmixer

Tomaten cappucinosoep met voorjaarskruiden

  • 15 g boter
  • 300 g rijpe tomaten, in stukjes
  • 1 sjalot fijn gehakt
  • 250 ml kippenbouillon ( 3/4 tablet)
  • 1 el gedroogde tomatentapenade
  • 100 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 3 el verse bieslook
  • 3 el verse peterselie

Wortelcappucinosoep met sinaasappel

  • 1 sinaasappel ( schoongeboend)
  • 15 g boter
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl chilipoeder
  • 200 g wortel ( in kleine stukjes)
  • 250 ml kippenbouillon ( 3/4 tablet)
  • 150 ml volle melk
  • 100 ml slagroom

Spinaziecappucinosoep met gorgonzola

  1. Smelt de boter in een pan, schep de spinazie erdoor en smoor de groente zonder deksel zachtjes 5 minuten. Voeg de bouillon en melk toe en laat de soep nog ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer de gorgonzola door de soep en laat de kaas smelten.
  2. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  3. Klop de slagroom bijna stijf.
  4. Schep de soep in 4 warme koffiekoppen en schep er een lepel slagroom op en strooi er wat Parmezaanse kaas over.

Tomatencappucinosoep met voorjaarskruiden

  1. Smelt de boter in een pan en smoor de tomaat met de sjalot, afgedekt, zachtjes 5 minuten. Voeg de bouillon, tapenade en melk toe en laat de soep nog ca. 10 minuten zachtjes koken.
  2. Pureer de soep met een staafmixer. Wrijf de soep door een zeef en breng de soep op smaak met zout en peper.
  3. Klop de slagroom bijna stijf.
  4. Schep de soep in warme cappucinokoppen en schep er een lepel slagroom op. Hak de kruiden fijn en strooi ze op de room

Wortelcappucinosoep met sinaasappel

  1. Rasp de schil dun van de gewassen sinaasappel af. Houd 1 theelepel apart voor de garnering. Pers de vrucht uit.
  2. Smelt de boter in een pan en roer de komijn, chilipoeder en de geraspte sinaasappelschil er door. Schep de wortel en sinaasappelsap erdoor, leg de deksel op de pan en smoor de groente zachtjes 5 minuten. Voeg de bouillon en melk toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  4. Klop de slagroom bijna stijf.
  5. Schep de soep in 4 warme koffiekoppen en schep er een lepel slagroom op. Garneer de room met de achtergehouden sinaasappelrasp en strooi er wat chilipoeder op.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie