Lamsrugfilet met varkensnet

voor 4 personen

Ingrediënten

PESTO

  • 1 teen knoflook
  • 15 gr pijnboompitten/bruneren
  • ± 12 gr basilicum
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 3.5 dlolijfolie

LAMSVLEES

  • 4 lamsfilets
  • varkensnet
  • alufolie

DIVERSEN

  • kerntemperatuurmeter

Bereiding

  1. PESTO: maak de pesto door de knoflook, gebruneerde pijnboompitten, basilicumblaadjes fijn te malen in de keukenmachine. Roer er de geraspte Parmezaanse kaas door en klop beetje bij beetje de olijfolie erbij. Maak op smaak met zout en peper. (maak de pesto smeerbaar)
  2. LAMSVLEES: smeer de helft van de lamsfilets in met de pesto, leg ze met de pestokant op de andere filet en wikkel het vlees in een stuk gespoeld varkensnet
  3. bak de lamsfilets in de hete boter rondom aan en mooi rosé. (afmaken in de oven 90° C en kerntemperatuur van 60-65° C)
  4. laat het vlees in alufolie even rusten en snijd er vervolgens tournedos van

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie