Marokkaanse lams-pie

voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 500 gr lamsgehakt
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper
  • 1 wortel
  • 1 blik tomatenblokjes/sap
  • Olijfolie
  • koriander of peterselie
  • 1 tl ras al hanout
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 4 vellen filodeeg/diepvries

DIVERSEN

  • ovenschaaltjes (de KKCLB heeft hele mooie)

Bereiding

  1. pel en snipper de ui en knoflookteen zo fijn mogelijk. Fruit beiden in een hapjespan
  2. voeg het lamsgehakt toe en roerbak tot het gehakt haar rode kleur heeft verloren. Kruid dit met zout, peper en ras al hanout. Schenk het eventueel uitgelopen vet uit de pan en voeg dan de tomatenblokjes met het vocht toe. Laat het gehaktmengsel zonder deksel ± 10 min pruttelen
  3. hak de kruiden fijn en meng ze door het mengsel
  4. vul de ovenschaaltjes (invetten) met het gehaktmengsel
  5. bestrijk een vel filodeeg (bewaar de rest onder een vochtige doek) dun met olie. Vouw het vel met beide handen losjes tot een prop en leg dit bovenop het gehaktmengsel. Druk dit licht aan. Ga zo door met de andere vellen
  6. bestrooi de schaaltjes met sesamzaadjes en plaats ze in de oven (200° C) gedurende ± 15 min tot het filodeeg goudbruin van kleur is.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie