voor 4 personen
ingrediënten
- 12 gedroogde abrikozen
- 2 kaneelstokjes
- 1 el honing
- 6 el mascarpone
- 12 blaadjes basilicum
- 2 perssinaasappelen
- 1 steranijs
- 2 passievruchten
- 1 rijpe mango
EXTRA
- citruspers
- zeefje
Bereiding
- ABRIKOZEN: wel de abrikozen minstens 4 uur in lauw warm water
- PASSIEVRUCHTENMASCARPONE: halveer en pers de sinaasappels uit. Kneus het kaneelstokje. Breng in een brede pan de sinaasappelsap met het kaneelstokje, steranijs en honing aan de kook. Laat dit 3-5 min inkoken tot een stroop
- halveer de abrikozen en voeg ze toe aan de sinaasappelsstroop en laat ca. 5 min zachtjes meekoken
- halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Wrijf het sap door een zeefje bij de mascarpone. Hak de pitjes fijn en meng ze door de mascarpone
- schil de mango en snijd deze van de pit af. Snijd plakken van ca. 4 mm
Afmaken
- ABRIKOZEN: verwarm de abrikozen in een pannetje tot ze lauwwarm zijn
- OPMAAK BORD: vorm met een warme lepel quenelles van de passievrucht-mascarpone en leg er drie op het bord. Leg de mango er tegenaan en verdeel de warme abrikozen over het bord. Garneer met een blaadje basilicum.