Tartaar van zalm met groene kruiden, ei en pancakes

voor 4 personen

Ingredienten

  • 125 gr gerookte zalm/fijngesneden
  • 125 gr rauwe zalm/fijngesneden
  • 1 sjalot/fijngesnipperd
  • 1 el bieslook
  • 1 tl mosterd
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 2 eieren/hardgekookt
  • 1.25 dlzure room
  • 20 gr boter/gesmolten
  • dille/fijngesneden

Pancakes

  • 170 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el suiker
  • 1.6 dlmelk
  • 0.5 ei
  • 20 gr gesmolten boter

Bereiding

  1. kook de eieren hard
  2. meng in een kom de bloem, het bakpoeder en de suiker. Giet hier voorzichtig de melk bij tot er een glad beslag ontstaat en voeg dan het ei en de boter toe. Laat het beslag ± 1 uur rusten op een koele plek.
  3. meng de beide soorten zalm met het sjalotje, de fijngesneden bieslook, mosterd en olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Hak de hardgekookte eieren fijn.
  4. bak de pancakes nu in een hete koekenpan met een beetje olie. Als pancakes klaar zijn en een beetje afgekoeld, besmeer je ze aan één kant met zure room en bestrooi met de gehakte eieren. Verdeel nu de zalm erover en garneer het geheel met verse dille
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie