Verassende lente asperge salade

  • 500 g witte en groene asperges
  • 1 dl olie
  • 3 eetlepels (witte wijn)azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ dl droge witte wijn
  • 1 zakje verse basilicum (á 30 g)
  • ½ zakje verse munt (á 30 g)
  • 100 g aardbeien
  • 100 g Parmezaanse kaas (stukje)
  1. Asperges schillen en de onderkant houtachtige uiteinden op gelijke lengte 2 á 3 cm afsnijden.
  2. In pan met ruim water en zout asperges in ca. 10 á 15 minuten beetgaar koken.
  3. Met schuimspaan asperges in vergiet scheppen, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  4. Asperges met kopjes naar één kant in schaal leggen.
  5. Saus kloppen van olie, azijn, mosterd en wijn. Basilicum en munt erboven fijn knippen en erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en witte peper.
  6. Saus over asperges schenken. In koelkast ca. 2 uur afgedekt laten marineren. Halverwege omscheppen.
  7. Asperges uit saus nemen en op bordjes rangschikken.
  8. Saus goed door kloppen. Telkens 1 eetlepel saus over asperges scheppen.
  9. Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en in plakjes snijden. Naast asperges leggen. Kaas erboven schaven.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie