Torta di cipolle caramellate

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 100 g donkere basterdsuiker
  • 100 g boter
  • 250 g zilveruitjes
  • 1 rol bladerdeeg
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • Cress (kiemblaadjes als garnering)

Bereidingswijze “Mise en place”:

Maak de kaaskoekjes:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Beleg een bakplaat met bakpapier. Rasp de kaas en maak 6 hoopjes van 10 gram geraspte kaas. Zorg dat er voldoende plaats tussen zit. Schuif de bakplaat in de oven voor 10 minuten of tot de kaaskoekjes goudkleurig zijn. Haal uit de oven en laat de koekjes afkoelen.

Maak de Tarte tatin:

  1. Pel de zilveruien en halveer ze in het midden.
  2. Giet de basterdsuiker in een grote pan (of bakvorm) die ook in de oven kan en zet op laag vuur. De suiker gaat langzaam smelten en karameliseren. Roer niet, maar beweeg af en toe de pan zodat alle suiker voldoende warmte krijgt. 
  3. Voeg de boter toe.
  4. Schik de halve uien over de gekarameliseerde suiker en laat rustig 3 minuten koken op laag vuur.
    5. Zet het vuur uit. Snijd de bladerdeeg iets groter dan de pan en leg het er voorzichtig op. Duw de randen in de pan.

Bereiding van het gerecht (20-30 minuten)

  1. Zet de pan 20-30 in het midden van de oven op 220 graden Celsius of tot het bladerdeeg goudbruin is. Haal daarna uit de oven en draai meteen om zodat de taart uit de pan is. Llaat afkoelen.
  2. Garneer met de kaaskoekjes (die kan je ook in kleinere stukken breken) op de taart en de cress.

 

Bron: Sarah Puozzo Masterclass Kookclub Den Helder

Print Friendly, PDF & Email