Timbaaltje van gerookte kip met avocado

Ingrediënten:

  • Rucola sla
  • 1 tomaat
  • 0,5 avocado, sap van ¼ citroen
  • ¼ rode ui, fijn gesnipperd
  • 150 gr. Gerookte kipfilet
  • 0,5 dl. Griekse yoghurt
  • 1 dl. Mayonaise
  • 1 el. Gembersiroop
  • ½ theel. Kurkuma
  • ½ theel. Kerrie
  • Verse kervel

Bereiding:

  1. Schil de avocado en besprenkel deze met citroensap (om verkleuren te voorkomen)
  2. Snijd het vruchtvlees in mooie brunoise
  3. Meng de avocado met de fijn gesnipperde rode ui en breng op smaak met peper en zout
  4. Snijd de gerookte kip in brunoise
  5. Meng de yoghurt, mayonaise, gembersiroop, kurkuma en de kerrie tot een saus
  6. Meng de kip met de verkregen saus en breng op smaak met peper en zout
  7. Ontvel de tomaat, verwijder het zaad en snijd in kleine blokjes
  8. Neem een vorm en bouw bovenstaande componenten op tot een timbaaltje.
  9. Begin met wat rucola, daarna de kipsalade en daarop de advocado
  10. Garneer af met tomaat en wat kervel

     

Print Friendly, PDF & Email