Spinaziesoep

 Ingrediënten:

  • Zout.
  • 1 eetlepel Knoflook
  • Tahine? Weet ik niet meer, nog even vragen
  •  ½ tl Komijnzaad
  • 1 kg diepvries spinazie
  • 5 dl groentebouillon
  • Handje rucola
  • Verse munt
  • Gedroogde munt
  • 2 tl huismix
  • 1 liter water
  • Staafmixer
  • Creme fraiche

Bereiden:

Olie in de pan, uien knoflook, komijn, even glazig laten worden. Spinazie erbij. Zacht laten worden. Water erbij , moet niet te dun worden.  Niet laten koken, dan verliest het de mooie groene kleur.

Rucola, huismix erbij, pureren met staafmixer. Proeven en op smaak brengen.

Serveren met een lepeltje crème fraiche in het midden van het bord.

 

 

Print Friendly, PDF & Email