Paksoisalade met gamba’s uit de oven sesamkrokanten en sesamdressing

(soort maaltijd: energie)

4 Personen

Ingrediënten:

  • 24 gamba’s
  • 1 teen knoflook
  • maisolie

SALADE

  • 2 stuks paksoi
  • 1 gele paprika
  • 40 gr taugé
  • 40 gr peulen
  • 4 stuks bospeen
  • 40 gr cashewnoten
  • olie

SESAMSCHOTTEN

  • 2 plakken filodeeg
  • zwart sesamzaad
  • wit sesamzaad
  • chilivlokken
  • 1 eiwit
  • zeezoutflakes

DRESSING

  • 0,5 dl rijstazijn
  • 1 tl gembersiroop
  • 0,5 dl sesamolie
  • 1,5 dl maisolie
  • 2 tl sesamzaad/gepoft
  • 1 rode peper

NOEDELS

  • 300 gr rijstnoedels
  • 2 bosuien
  • Sesamolie

Bereiding:

 SESAMSCHOTTEN

  1. Leg een plak filodeeg op vetvrij papier op een bakplaat, smeer het filodeeg in met wat losgeklopt eiwit.
  2. Bestrooi het filodeeg daarna met het sesamzaad, zeezout en wat chilivlokken, leg er nog een plak filodeeg overheen.
  3. Bak dit vervolgens in ca. 15 min af in een oven van 175° C
  4. Haal uit de oven als het goudgeel is geworden

DRESSING

  1. Bak het sesamzaad kort aan in een pan totdat het lekker begint te ruiken. Let op: bak het niet te lang anders verbrandt het sesamzaad.
  2. Roer de rijstazijn aan met wat gembersiroop naar smaak.
  3. Maak de rode peper schoon door de zaadlijsten eruit te snjden. Gebruik naar smaak peper. Begin met weinig en voeg na een tijdje nog wat toe.
  4. Draai de rijstazijn, gembersiroop en de peper met een staafmixer op met de rest van de olie. Breng daarna met wat zout op smaak

NOEDELS

  1. Bereid de noedels volgens de verpakking.
  2. Snijd de bosui in fijne ringen.
  3. Maak de noedels aan met wat druppels sesamolie en de bosui en serveer naast het gerecht

SALADE

  1. Snijd de paksoi over de lengte in parten en snijd de paprika in repen.
  2. Blancheer de in reepjes gesneden peulen.
  3. Schil of schrap de bospeen en snijd deze over de lengte in vieren en blancheer deze ook.
  4. Doe wat olie in een wokpan en bak hierin de paprika beetgaar. Voeg de paksoi erbij en bak alles beetgaar. Laat vervolgens afkoelen.
  5. Vermeng alle ingrediënten tot een luchtige salade.

GAMBA’S

  1. Maak de gamba’s schoon en vermeng deze met wat fijngesneden knoflook en de olie.
  2. Maak ze in ca. 5 min gaar  op een schaaltje in de oven op 175°C.

SERVEREN

  1. Maak de salade verder op. Leg de gamba’s op de salade en besprenkel alles met de dressing.
  2. Breek de schotten in stukken en steek deze in de salade.
  3. De noedels serveer je er als bijgerecht bij. Je kunt er ook voor kiezen om de groenten en gamba’s boven op de noedels te serveren. 
Print Friendly, PDF & Email