Veggie Wellington

Voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g spinazie, grof gehakt
  • 200 g boerenkool
  • 150 g geraspte biet
  • 240 g ricotta
  • 100 g paranoten, grof gehakt
  • Rasp van 1 citroen
  • 3 takjes munt, fijn gehakt
  • 75 g geraspte kaas
  • Zout en peper
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 nigella zaad

Voorbereiden:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celius, 185 graden bij een hete lucht oven.
  2. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met het bakpapier van de rol.

Bereiden:

  1. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de ui met wat zout en voeg de knoflook toe en bak 3-4 minuten., mee. Voeg de spinazie toe en bak ongeveer 5 minuten, tot de spinazie los geslonken is.
  2. Voeg de boerenkool en de geraspte biet toe en bak 1 minuut mee.
  3. Haal de wok van het vuur en druk met behulp van een zeef het vocht uit de spinazie -boerenkoolmengsel.
  4. Meng het spinazie – boerenkoolvulling met de ricotta, de paranoten, citroenrasp, munt en geraspte kaas en schep om. Breng op smaak met zout en peper, laat afkoelen.
  5. Verdeel de spinazie – boerenkoolvulling over het bladerdeeg – laat rondom voldoende ruimte vrij om de rol straks dichte te kunnen maken. Rol het bladerdeeg op en smeer in met het losgeklopte ei of plantaardige melk.
  6. Maak in de bovenkant met een mes een inkepingen in een ruit vorm.
  7. Strooi de nigellazaadjes over de bovenkant.
  8. Bak 25 minuten in de over
Bron: Mounir Toub
Print Friendly, PDF & Email