Voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook
- 300 g spinazie, grof gehakt
- 200 g boerenkool
- 150 g geraspte biet
- 240 g ricotta
- 100 g paranoten, grof gehakt
- Rasp van 1 citroen
- 3 takjes munt, fijn gehakt
- 75 g geraspte kaas
- Zout en peper
- 1 ei, losgeklopt
- 1 nigella zaad
Voorbereiden:
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celius, 185 graden bij een hete lucht oven.
- Leg het bladerdeeg op een bakplaat met het bakpapier van de rol.
Bereiden:
- Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de ui met wat zout en voeg de knoflook toe en bak 3-4 minuten., mee. Voeg de spinazie toe en bak ongeveer 5 minuten, tot de spinazie los geslonken is.
- Voeg de boerenkool en de geraspte biet toe en bak 1 minuut mee.
- Haal de wok van het vuur en druk met behulp van een zeef het vocht uit de spinazie -boerenkoolmengsel.
- Meng het spinazie – boerenkoolvulling met de ricotta, de paranoten, citroenrasp, munt en geraspte kaas en schep om. Breng op smaak met zout en peper, laat afkoelen.
- Verdeel de spinazie – boerenkoolvulling over het bladerdeeg – laat rondom voldoende ruimte vrij om de rol straks dichte te kunnen maken. Rol het bladerdeeg op en smeer in met het losgeklopte ei of plantaardige melk.
- Maak in de bovenkant met een mes een inkepingen in een ruit vorm.
- Strooi de nigellazaadjes over de bovenkant.
- Bak 25 minuten in de over
