Stroperig Browniedessert

Nagerecht 4 / 6 personen

Ingrediënten:

  • 50 gram gebroken pecannoten
  • 100 gram pure chocolade ( 70%) van goede kwaliteit
  • 120 gram boter (ongezouten)
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • ¼ tl ( 1 ¼ ml) vanille-extract ( Nielsen-Massey)
  • 75 gram bloem
  • Vanille-ijs en of slagroom.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 grC. Verdeel de pecannoten over een ovenschaal en rooster ze 10 minuten licht in de verwarmde oven. Laat ze afkoelen
  2. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een vuurvaste ovenschaal ( of in een middelgrote pan). Voeg de boter toe en laat alles regelmatig roerend op zeer laag vuur smelten. (Kan ook au bain marie)
  3. Neem de pan van het vuur en roer de suiker door de chocolademassa. Voeg al roerend geleidelijk de geklopte eieren toe en daarna ook de vanille.
  4. Roer als alles goed is vermengd de bloem door de chocolademassa en schep tot slot de pecannoten erdoor. Schraap als alles goed is vermengd en er geen sporen van bloem meer zichtbaar zijn, de wand van de schaal schoon zodat de chocolademassa niet inbakt. Zet de schaal in de warme oven. Schep als u een pan hebt gebruikt het beslag in een ingevette ovenschaal.
  5. Bak het gerecht 30 minuten in de oven tot de bovenkant stevig is en eronder een zachte kleverige laag.
    Dien het gerecht direct op met een kannetje slagroom erbij en / of een bolletje vanille-ijs.

★: Bron: Warme desserts (Veltman uitgevers).

Print Friendly, PDF & Email