Mul met couscous, kokos, garnalen en kokkels

Ingrediënten:

  • 6 mulfilets Citroengrasbouillon 200 gram kokkels 2dl kippenbouillon witte wijn om af te blussen 2 stengels citroengras
  • 150 gram garnalen
  • 1 blaadje laurier santana zout
  • 500 gram pastinaak
  • 200 gram couscous boter Kokosschuim
  • Kippenbouillon
  • 4 dl kokosmelk
  • 50 gram zeekraal
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • Zout peper
  • Scheutje olie room
  • 1 tl green curry
  • ½ teen knoflook
  • 1 limoen zout
  • 1 el sojasaus

Bereiding:
Citroengrasbouillon:

  1. Snijd het citroengras fijn.
  2. Laat dit samen met laurier trekken in de kippenbouillon( tegen de kook aan)
  3. Bij voldoende smaak zeven
  4. Binden met santana

Kokosschuim:

  1. Breng de kokosmelk met de bouillon, groene curry ,sojasaus ,knoflook zout aan de kook
  2. Laat dit 10 minuten trekken
  3. Breng op smaak en voeg limoensap toe
  4. Vlak voor serveren massa opschuimen

Pastinaakpuree

  1.  Schil de pastinaak en snijd in kleine stukken
  2. Koken 15 minuten
  3. Vervolgens glad draaien met een blender met room klontje boter tot een gladde puree
  4. Breng de puree op smaak met zout en bewaar in de spuitzak

Couscous:

1.Breng 2 dl water met zout aan de kook giet op 200 gram couscous
2. Afdekken met folie en 10 minuten laten staan
3. Maak de couscous los met een vork
4. Laat de couscous plakken met iets boter en kippenbouillon
5. Steek er dan een mooi rond taartje van

Mul:

  1. Maak de filets schoon en verwijder de graten goed
    Strijk de filets in met olie
  2. Brand de huiskant met een gasbrander
  3. Bestrooi met zout en peper
  4. Gaar de mul in een oven van 70 Ç tot de filets glazig zijn

Kokkels en garnalen

  1. Verhit de pan met iets olie
  2. Leg de kokkels in tot ze open gaan
  3. Blus af met een scheut witte wijn
  4. Vervolgens het vlees uit de schelpen halen
  5. Snijd de kokkels bij
  6. Pel de garnalen
  7. Zeekraal
  8. Pluk van de zeekraal het harde uiteinde af.

Serveren:

  1. Maak een taartje van couscous
  2. Spuit hierop stippen van pastinaakpuree.
  3. Steek hierin de kokkels, garnalen en zeekraal
  4. Zet op het bord. Leg de ml ernaast
  5. Schep hier de citroengrasbouillon op en naast
  6. Als laatste het kokosschuim opschuimen met een staafmixer en op het bord scheppen

 

Print Friendly, PDF & Email