Lepelhapje met zalmmousse

6 personen


Ingrediënten:

  • een klein blikje  rode zalm
  • 110 gram gerookte zalmsnippers
  • 100gram verse roomkaas
  • zout peper
  • 1 dl slagroom
  • zalmeitjes
  • bieslook

Voorbereiden:

  1. Laat de zalm uit blik uitlekken en verwijder de velletjes en de graatjes.
  2. Snijd de gerookte zalm grof.
  3. Sla de slagroom bijna stijf.

Bereiden:

  1. Doe de beide soorten zalm met de roomkaas en wat zout/peper. in de blender en draai dit tot een glad mengsel.
  2. Spatel de slagroom erdoor.
  3. Schep de zalm in een spuitzakmet een glad spuitmondje of maak quenelles.
  4. Spuit op elke lepel een flinke toef. (of quenelles)
  5. Garneer af met zalmeitjes.
  6. Leg op elke lepel een paar sprieten bieslook.
Print Friendly, PDF & Email