Spitskool goreng

Bijgerecht: voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 4 eetlepels arachide of wokolie
  • 1 bosje lente of bos ui
  • 1 spitskool in repen van 2 cm gesneden
  • 2 theelepels koenjit
  • 400 gr kastanjechampignons

Bereiding:

  1. Rooster de sesamzaad in een droge koekenpan en houd apart
  2. Snijd de helft van de bosui in schuine stukjes van 2 -3 cm, snijd de rest in ringetjes
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de stukjes bosui, spitskool en de koenjit  zo 4 – 5 min. Bak de champignons 2 -3 min mee, breng op smaak met zout en peper. 
  4. Doe in een schaal en bestrooi de roerbak met de bosui ringetjes en het sesamzaad
Print Friendly, PDF & Email