Javaanse Panna cotta

Voorgerecht: 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 blaadjes gelantine
  • 2 stengels sereh
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 g suiker
  • Sap van 1 limoen
  • 200 g mango
  • 2 el poedersuiker
  • 1 passievrucht
  • Paar blaadjes munt

Bereiding:

  1. Week de gelatine in koud water. Kneus de sereh d.m.v met de botte kant van het mes er op te slaan, leg er daarna een knop in.
  2. Breng de kokosmelk met de sereh op zacht vuur aan de kook, laat het tegen de kook aan 15 min trekken, zodat het citroengras smaak afgeeft aan de kokosmelk.
  3. Haal de pan van het vuur, voeg de suiker toe en roer goed door, zodat de suiker helemaal oplost. 
  4. Voeg de gelatine en het limoensap toe, schenk de kokosmelk door een zeef in een kan, 
  5. Vul de glaasje met het mengsel en laat afkoelen in de koelkast, dit duurt zeker 2 a 3 uur.
  6. Snijd voor de coulis de mango in stukjes en pureer ze met 2 eetlepels poedersuiker. Druk daarna door een zeef, zodat het mengsel mooi glad is.
  7. Zet de coulis tot een half uur voor gebruik in de koeling, zodat deze wat op smaak komt, voor het uitserveren.
  8. Schenk de coulis op de panna cotta, zodat de bovenkant met een dun laagje bedekt is. 

Garneer met een passie vrucht en een munt blaadje.

Print Friendly, PDF & Email