Broodsoep met knoflook

6 personen

  • Olijfolie 120 ml
  • Brood boerenwit 6 sneden
  • Knoflook 6 tenen
  • Paprikapoeder mild 4 tl
  • Kippen- of groentebouillon 1,5 Itr
  • 6 eieren

Voorbereiden

(30 minuten)

  1. Zet een koekenpan op niet te hoog vuur en doe er de helft van de olie in.
  2. Leg het brood in de hete olie.
  3. Bak de sneden aan beide kanten mooi bruin en haal ze uit de olie.
  4. Pel de knoflook.
  5. Zet een grote pan op niet te hoog vuur, doe er de tenen knoflook in en bak ze goudbruin
  6. Laat de knoflook kleur krijgen en voeg het paprikapoeder toe.
  7. Voeg het gebakken brood en de bouillon toe.

Bereiden

(30 minuten)

  1. Laat alles 20 minuten pruttelen en pureer het met de staafmixer.
  2. Maak de eieren naar wens klaar.
  3. Het wordt een gladde en smakelijke soep.

Dien de soep met een gaar ei op.

Print Friendly, PDF & Email