warm chocolade taartje met lopende chocolade en vanille-ijs

Ingrediënten:

  • 250 gram Callets puur
  • 250 gram Roomboter gezouten (24×250 Gram)
  • 100 gram Eiwit vlb scharrel (1x1000ml)
  • 100 gram Eigeel vlb scharrel (1×1000 Gram)
  • 100 gram Kristalsuiker fijn
  •  50 gram Bloem kristal

Bereiding:

  1. Smelt de boter samen met de pure chocolade.
  2. Sla het eiwit, samen met het eigeel en de suiker wit.
  3. Spatel alles door elkaar samen met de gezeefde bloem.
  4. Spuit dit in de beboterde en bebloemde vormpjes. (neem ik mee)
  5. Bak ze daarna in een hete oven van 210 graden celsius voor +/- 7-9 minuten (hangt van de temperatuur van het beslag af)
  6. Gelijk storten na het bakken en een bol vanilleijs erbij serveren.

 

Print Friendly, PDF & Email