Nagerecht: Kokos Sago | Mango (4p)
Ingrediënten:
- 200 gram tapioca parels
- 200 ml kokosmelk
- 400 ml melk
- 200 ml gecondenseerde melk
- 2 mangos
- munt
Bereidingswijze:
- Breng 2 liter water aan de kook
- Voeg de tapioca parels toe en roer langzaam totdat de tapioca parels boven in het water drijven
Plaats een deksel op de pan en kook op middelhoog vuur voor 2 minuten - Haal de tapioca parels uit het water en leg ze in koud water voor 30 seconde
- Haal de tapioca uit het water en leg ze apart
- Kook de kokosmelk en de melk in een pan voor circa 5 minuten.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en roer goed door
- Schil en snijd anderhalf mango in blokjes en pureer in keukenmachine/blender
- Snijd de over gebleven helft in brunoise
- Verdeel eerst de mangopuree in glazen (1/3 van de glas)
- Voeg daarna de gekookte tapioca parels toe (1/3 van de glas)
- Giet als laatst het kokosmengsel erover heen
- Garneer met de mangoblokjes en munt