Flan van caramel met cashewnoten en krokant van pure chocolade, roomijs van witte chocolade.

Voor 4 personen

  • 150 gram cashewnoten.
  • 250 ml gecondenseerde melk. (Friese vlag)
  • 250 ml slagroom.
  • 2 eieren.
  • 2 dooiers.
  • 2 eetlepels vloeibare honing.
  • boter om in te vetten.
  • 100 gram pure chocolade.
  • 4 bollen witte chocolade ijs. (ambachtelijke ijswinkel)
  1. Meng de gecondenseerde melk, room, eieren, en dooiers met 100 gram van de cashewenoten.
  2. Besmeer 4 koffie of cappucino kopjes met boter en vul deze met het beslag.
  3. Zet in een ovenschaal met een laagje water en gaar ze in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten. (eventueel bij een combi oven op regeneren 120 graden 14 minuten)
  4. Controlleer met een sateprikker of de flan gaar is.
  5. Smelt de pure chocolade au bain-marie en maak hier mooie cirkels of andere vormen van.
  6. Leg de chocolade in de vriezer.
  7. Witte chocolade roomijs is uiteraard zelf te maken en anders bij een ambachtelijke ijsbereider te koop.
Print Friendly