Citroenmousse

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 citroenen citroenrasp
  • 200 gram witte chocolade
  • 4 gelatineblaadjes
  • 200 gram slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 80 gram suiker
  • 2 el hazelnoten 2 el amandelen

Bereiding:

  1. Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water
  2. Citroensap en suiker en citroenrasp verwarmen en roer de geweekte gelatine van het vuur doorheen laat afkoelen in koelkast
  3. Klop de slagroom stijf en mascarpone doormixen en schenk citroenmengsel doorheen
  4. Verdeel over 4 glaasjes laat in de koelkast opstijveN.
  5. Rooster hazelnoten en amandelen in droge koekenpan tot ze lichtbruine kleur. Hak ze grof
  6. Verwarm de chocolade au bain-marie
  7. Bekleed een bakblik met bakpapier giet de gesmolten chocolade op papier strooi en strooi de gehakte noten erover laat opstijven in koelkast breek in stukken garnering
  8. Garneer met brok chocolade

 

 

Print Friendly, PDF & Email