Mei 2018

Deze maand koken we een Thali (Indiaase rijsttafel) met Peter Spaansen en Linda Waal.
Om in het gevoel van India te komen hierbij een link van een filmpje van 5 minuten van de topkok Pascal Jalhaij (Vermeer A’dam). Onder het filmpje de tekstuele uitleg en foto’s (mocht je minder tijd hebben)

https://www.hollandiadebic.nl/pascal-ouddelhi?utm_source=kokswereld&utm_medium=banner&utm_campaign=transitie

Dahl-Battle
Elk Indiaas gezin heeft zijn eigen Dahl familierecept. Elk groepje gaat vanavond zijn eigen familierecept creëren. We wijzen één persoon aan die ze gaat proeven en de lekkerste Dahl uitroept. Dahl is een vegetarische linzencurry. De linzen koken we met kurkuma. Daarnaast hebben we zo’n 20 ingrediënten klaar liggen die je toe kan voegen. 

Voorgerechten:
Vega Samoa’s (bereidingstijd: 40 min)
Om de eerste honger te stillen, onder het koken: Lassi (10 min)

Hoofdgerechten:
Butter chicken (2 uur, inclusief een uur marineren)
Goan prawncurry (30 min)
Kottoyan viscurry (30 min)

Bijgerechten:
Dahl (vega linzencurry) (40 min)
Salade van komkommer, tomaat, rode ui en korianderblad (20 min, recept naar eigen inzicht)
Papadums bakken in de frituur.
Naan en Basmatirijst

Nagerecht:
Kardemomijs

Indelingsvoorstel:

Kok 1: Samoa’s en Salade

Kok 2: Lassi, Viscurry en rijst koken

Kok 3: Butter chicken, tijdens het marineren papadums bakken

Kok 4: Dahl en Prawncurry

Peter: Kardemomijs

Tips:

– Omdat we drie hoofdgerechten maken, is het verstandig om minder dan in de receptuur aangegeven hoeveelheden te maken. Naast de Butter Chicken, zijn de Dahl, rijst en de Naan ook vullende gerechten.

– Alles kan je van te voren klaar maken, alleen bij de visgerechten eerst de curry’s maken en vlak voordat je aan tafel gaat de vis erbij. De samosa’s kan je van te voren maken, maar het is lekkerder om die lauw warm te serveren. (Als ze uit de oven komen, een half uurtje wachten met opdienen)

Print Friendly, PDF & Email