Roti met Massala kipfilet, kouseband, ei en aardappels

 

Massala (kerrie) kipfilet:

Ingrediënten:

  • 1 kg kipfilet
  • 2 eetlepel massala
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes selderie
  • zout zwarte peper
  • 2 tomaten
  • ½ dl zonnebloem of olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 maggiblokjes
  • 1 groene peper, madame janet (optioneel)

 Bereiding:

  1. Snij de kipfilet in niet te grote stukjes.
  2. Bestrooi het gesneden vlees met zout en zwarte peper. Laat dit 15 minuten intrekken.
  3. De olie heet maken en de stukjes kipfilet aanbakken.
  4. Haal de stukjes kip uit de pan en fruit knoflook, massala, gesnipperde ui en eventueel de fijngesneden peper in de pan.
  5. De fijngesneden tomaten en een half kopje water toevoegen.
  6. Vervolgens het vlees als laatste toevoegen. Alles een halfuurtje op een zacht vuurt laten sudderen.
  7. Als laatste de fijngensneden selderie toevoegen.
  8. Breng alles op smaak met eventueel maggiblokjes.
  9. Serveer dit bij de roti.

Kouseband, ei en aardappels.

Bereiding:

  • 2 bosjes kouseband of reeds gesneden kouseband uit de diepvries
  • olie, 2 lepels boter
  • ui
  • zout, zwarte peper, massala
  • eieren
  • aardappels.

( 1 ei en 1 grote aardappel per persoon)

Bereiding:

  1. De kouseband wassen, van de uiteinden ontdoen en op een plank heel klein snijden (niet voor diepvries).
  2. Doe olie en boter in een pan.
  3. Gesnipperde uit fruiten in de hele olie en boter.
  4. De fijn gesneden kouseband toevoegen met 2 bouillonblokjes, zwarte peper en een massala.
  5. Zorg dat de groeten knapperig blijft.
  6. Kook eieren  hard en pel deze.
  7. Schil de aardappels en halveer ze en kook de aardappels gaar.
  8. Voeg tijdens het koken van de aardappels, zout, zwarte peper en  1 eetlepel massala toe waardoor de aardappels een gele kleur krijgen.
  9. Als de aardappels gaar zijn het water afgieten en even droog laten stomen.

 

Dit alles serveren bij de roti. Roti is een Hindoestaanse pannekoek wat bestaat uit meel en water en baksoda. Echter is het erg veel werk om deze zelf te maken. Dus ik koop ze gewoon in de toko. Ze liggen in de diepvries en kosten ongeveer 3,00 euro  per pak (á 3 stuks).

De roti kan je warm maken in de magnetron of op een pan heet water. Voor een maaltijd is 1 roti per persoon voldoende. Echter stel ik voor om voor deze avond uit te gaan van halve roti per persoon.

Dien de warme roti op met de massala kip, een ei, een schepje groente en aardappels.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie