Vlaamse friet

Ingrediënten:

  • Vast kokende aardappelen, Frieslander of Agria

 Bereiding:

  1. Friet snijden Belgische afmeting of Pont Neuf
  2. 140 graden voorbakken
  3. 180 graden afbakken

Techniek: Frituren

 

Snelle mayonaise

Ingrediënten:
  • 1 ei
  • 1 el citroensap
  • 1 el appelazijn
  • ½ tl zout
  • 250 ml milde olijfolie
Bereiding:
  1. Breek het ei boven een kom waar je staafmixer precies in past.
  2. Voeg daarna citroensap, appelazijn, zout en olijfolie toe.
  3. Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de pot.
  4. Begin nu met mixen: eerst een aantal seconden op de bodem van de pot. Haal daarna de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog.
  5. Blijf mixen tot de olijfolie volledig op is genomen in de mayonaise.
  6. Klaar!

friet

Print Friendly, PDF & Email