Tabbouleh – Salade van bulgur

Ingrediënten

  • 300 gram bulgur
  • 1 bos peterselie fijngehakt
  • 1 bos munt fijngehakt
  • 4 stengels lenteui in ringen
  • 1 komkommer in kleine blokjes
  • 2 zeer fijngehakte of geraspte sjalotten
  • 2 groene paprika’s
  • 3 ontvelde vleestomaten

Garnering

  • Krulandijvie of ijsbergsla in reepjes

Vinaigrette

  • 8 lepels olijfolie
  • 8 lepels citroensap
  • Zout en peper

(volg voor de bulgur de aanwijzingen op het pak)

Bereiding

  1. de bulgur in de zeef doen
  2. overgiet de bulgur met kokend water kort in laten trekken
  3. spoel de bulgur onder de kraan af
  4. water goed uit de bulgur drukken
  5. klop de vinaigrette
  6. meng bulgur met de vinaigrette, de dressing in laten trekken
  7. het vruchtvlees van de tomaat in blokjes snijden
  8. de pitjes en het vocht weggooien
  9. ontdoe de paprika van de zaadlijsten en het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes
  10. meng komkommer, paprika, tomaatblokjes en 2/3 deel van de fijngehakte kruiden met de bulgur
  11. zet de salade koel weg
  12. beleg een schaal met de reepjes sla en schep de salade daarop
  13. bestrooi de salade zeer royaal met de rest van de groene kruiden.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie