Ingrediënten
- 300 gram bulgur
- 1 bos peterselie fijngehakt
- 1 bos munt fijngehakt
- 4 stengels lenteui in ringen
- 1 komkommer in kleine blokjes
- 2 zeer fijngehakte of geraspte sjalotten
- 2 groene paprika’s
- 3 ontvelde vleestomaten
Garnering
- Krulandijvie of ijsbergsla in reepjes
Vinaigrette
- 8 lepels olijfolie
- 8 lepels citroensap
- Zout en peper
(volg voor de bulgur de aanwijzingen op het pak)
Bereiding
- de bulgur in de zeef doen
- overgiet de bulgur met kokend water kort in laten trekken
- spoel de bulgur onder de kraan af
- water goed uit de bulgur drukken
- klop de vinaigrette
- meng bulgur met de vinaigrette, de dressing in laten trekken
- het vruchtvlees van de tomaat in blokjes snijden
- de pitjes en het vocht weggooien
- ontdoe de paprika van de zaadlijsten en het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes
- meng komkommer, paprika, tomaatblokjes en 2/3 deel van de fijngehakte kruiden met de bulgur
- zet de salade koel weg
- beleg een schaal met de reepjes sla en schep de salade daarop
- bestrooi de salade zeer royaal met de rest van de groene kruiden.