groentegarnituur en couscous

Couscous

Ingredienten:

  • Couscous
  • Olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze:

gebruik voor 4 personen in een meergangen menu 250 gram couscous

  1. Breng 250 cc water aan de kook met zout  en voeg een kleine scheut olijfolie toe
  2. Doe de couscous in een schaal en overgiet dit met het kokend water
  3. Maak met een vork de couscous goed los
  4. Voor het serveren de couscous afgedekt verwarmen in de magnetron of opstomen

 Groentegarnituur

  • Vinaigrette kloppen van olijfolie, wijnazijn, peper, zout en een mespunt mosterd
  • 1 bosje groene asperges
  • Rode paprika ontdaan van zaadlijsten in repen
  • 2 stengels bleekselderij
  • Courgette in dikke lengte plakken snijden  en dan halveren in de lengte,  Bestrooien met zout,  in laten trekken, afspoelen en daarna  droogdeppen
Bereingswijze:
  1. Asperges ontdoen van onderste  harde deel van de stengel, eventueel in twee  stukken verdelen, wassen
  2. Asperges, courgette en paprika  grilleren bij voorkeur in de contactgrill (Of bakken in hete oven op een met papier beklede bakplaat)
  3. Bleekselderijstengels van draden ontdoen, In verticale repen snijden op lengte van asperges. Wassen en blancheren in kokend water. Nagaren in kokend water met warmtebron uit.
  4. Warme groentes vermengen met vinaigrette en goed laten intrekken
  5. Koelen
  6. Groente dresseren op  4 klein bordjes
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie