Aardappelsoezen

Voor 12 personen

Ingrediënten:

  • 1 liter zonnebloemolie

Voor de soezendeeg

  • 0,9 dl water
  • 35 gr boter
  • zout
  • 8 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 2 eieren

Voor de aardappelen

  • 400 gr aardappelen
  • 225 gr soezendeeg
  • 100 gr amandelschilfers

Diversen:

  • pureeknijper

Bereiding:

Soezendeeg

  1. Breng het water, de boter, het zout en de suiker zachtjes tot tegen het kookpunt totdat de boter gesmolten is.
  2. Voeg de gezeefde bloem in één keer toe en meng dit met een spatel.
  3. Roer zolang tot het deeg van de kanten van de pan loskomt en een bal vormt.
  4. Roer de eieren er één voor één door. Zorg dat elk ei in het deeg is opgenomen voor je het volgende toevoegt.

Aardappelen

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  2. Giet af, stoom ze droog en knijp ze door de pureeknijper.
  3. Breng de puree op smaak en vermeng met het soezendeeg.
  4. Maak met lepels quenelles van dit mengsel en haal ze door de amandelschilfers.
  5. Plaats direct in de koeling tot gebruik.
  6. Bak de aardappelsoezen af in frituurvet van ongeveer 180ºC.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie