Tahoe telor ( Dikke omelet met tahoe en een pittige saus)

Bijgerecht: voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 250 gr tahoe, in stukken gesneden
  • 4 eieren losgeklopt
  • Peper en zout
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 1 kopje ketjap manis
  • 1 theelepel pedis
  • 2 volle eetlepels pindakaas
  • ½ komkommer, gewassen en in plakjes gesneden
  • 50 gr taugeh
  • 3 eetlepels gefruite uitjes

Bereiding:

  1. Prak de tahoe fijn met een vork, roer de eieren in een kom los en roer de tahoe erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Bak de knoflook in de olie goudbruin, schep de knoflook uit de pan.
  3. Schenk het eimengsel in de pan en laat de omelet op laag vuur stollen.
  4. Maak ondertussen de saus: roer ketjap, pedis, gebakken knoflook en de pindakaas door elkaar in een pannetje.
  5. Verwarm de saus tot de pindakaas helemaal is opgelost en haal de pan van het vuur.
  6. Laat de omelet als deze gaar is op een bord glijden.
  7. Beleg met de plakjes komkommeer en een bergje taugeh 
  8. Giet de saus er over en bestrooi met de gebakken uitjes, serveer direct.
Print Friendly, PDF & Email