Amuse: Tonijn Tartaar | Japanse Stijl | Krokante Brioche (4p)
Ingrediënten:
- 50 gram tonijnsteak
- 2 sneetjes brioche brood (2 cm dik)
- 2 party augurken
- 2,5 ml sciracca
- 5 ml kewpie mayo
- 5 ml sojasaus
- 2,5 ml sesamolie
- 8 stengels bieslook
- 5 ml sesamzaad
- boter
- Bereidingswijze:
Snijd 4x stukken uit het brioche brood in volgende formaat: 6 cm x 3 cm x 2 cm (zonder korst) - Bak deze aan alle kanten aan met boter tot het goudbruin en krokant is
- Snijd de tonijnsteak en augurken in brunoise (blokjes van halve cm bij halve cm bij halve cm)
- Snipper de bieslook
- Meng de sciracca, kewpie mayo, sojasaus en sesamolie in een kom tot een dressing.
- Meng de tonijn, augurken, de helft van de gesnipperde bieslook bij de dressing in de kom.
- Leg het tonijntartaar mengsel op de brioche en garneer met bieslook en sesamzaad.